Terapia la îndemâna oricui
este benefică terapia online?

Dacă deschizi televizorul, în orice moment al zilei, cu siguranță vei găsi măcar un canal de televiziune unde apare o vedetă care vorbește despre cât de mult i-a schimbat terapia viața. Este mai mult decât evident, pe măsură ce asculți, că respectiva vedetă nu se referă la terapie fizică, ci la cea mentală deoarece pe ecranul televizorului apare o bandă publicitară Talkspace, una dintre multe aplicații de terapie pentru sănătatea mintală care au apărut recent.

În trecut, dacă o vedeta ar fi avut nevoie de terapie, ar fi fost un subiect complet tabu și sub nicio formă nu și-ar fi expus probleme și faptul că merge la un psiholog în public. Dovada? Să nu uităm cum oamenii au făcut glume pe seama lui Britney Spears în 2007 din cauza incidentului cu rasul în cap.

Datorită mișcării de sănătate mintală, din ultimii 50 de ani, s-au depus adevărate eforturi pentru a poziționa problemele de sănătate mintală în categoria problemelor medicale legitime și nu ceva cu care oamenii să fie rușinați. Acum, pentru majoritatea oamenilor, mersul la un psiholog este ceva ce poate fi menționat cu ușurință în timpul unei discuții cu oricine, ca și cum am vorbi că mergem la dentist.

Tehnologia avansată din ziua de azi combinată cu boom-ul aplicațiilor, rezultă sute de aplicații de sănătate mintală la dispoziția degetelor fiecărei persoane care știe să folosească un telefon smart. Dealtfel, în ziua de azi putem face aproape orice un telefon inteligent, chiar să-ți vizitezi biroul terapeutului tău din confortul propriei canapele.

Dar oare merită să renunți la ședințele tradiționale de terapie în favoarea comodității și a acesibilității?

Pros

Costurile: Ședințele online costă mai puțin în comparație cu media ședinței tradiționale, ceea ce o face mai accesibilă pentru persoanele cu buget redus. Terapia prin aplicații precum BetterHelp și Talkspace percep aproximativ 60–70 USD pe săptămână, cu acces nelimitat.

Frecvență: Poți sa ai o ședință de terapie în fiecare zi, astfel nu va mai trebui să aștepți până săptămâna viitoare pentru a discuta ceea ce te macină cu terapeutul tău.

Locație independentă: Indiferent dacă locuiești într-o zonă rurală sau urbană, poți avea acces la orice terapeut vrei, având la dispoziție sute de opțiuni din care să alegi.

Salvezi timp: dacă ai un program foarte încărcat la locul de muncă, poate să fie destul de greu să găsești o persoană cu care să faci terapie în afara orelor normale de lucru, dar cu terapia online, dacă telefonul e cu tine, atunci și terapeutul este cu tine.

Anonimitate: Din păcate, dacă le împărtășești colegilor că trebuie să pleci mai repede de la birou pentru a ajunge la psiholog, acest lucru s-ar putea să afecteze felul în care aceștia te privesc , profesional vorbind. Dacă nu te simți confortabil să îți iei concediu medical pentru asta, atunci terapia online este exact ce ai nevoie pentru a avea parte de discreție.

Cons

Severitate: Unele probleme nu pot fi tratate online, sau prin intermediul unei aplicații, iar pentru multe persoane care se află într-o situație de criză, ajutorul online nu va fi cel mai de succes ajutor.

Asigurarea de sănătate: Este posibil ca în terapia online, psihologii să nu accepte plata prin casa de asigurări de sănătate, sau o asigurare medicală privată.

Limite privind tipul de terapie: Există multe tipuri de terapie, de la terapie asistată de animale, terapia prin artă, grupuri de terapie, până la psihoterapeuți care apelează la metode precum hipnoza, spre exemplu. Multe dintre acestea nu le poți face online. Cea mai comună formă de terapie pe care o putem găsi într-o aplicație este CBT ( Cognitive Behavioral Therapy), care are mare succes în rezolvarea afecțiunilor de sănătate mintală.

Ora și locul: Unele persoane au nevoie de o comunicare față în față pentru a se simți prezent, pentru a simți cu adevărat tonul și înțelesurile care i se redau. Deasemenea, întâlnirea cu un psiholog într-o anumită zi fixă, la aceeași oră în fiecare săptămână, poate transpune oamenii într-un spațiu eficace pentru terapie.

Cel mai bine este să încercați ambele metode de terapie pentru a vedea care vi se potrivește cel mai bine.

...
Jane Doe
VP Sales, Dashcore Inc.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Accusantium animi, asperiores commodi cum cupiditate dignissimos doloremque eligendi est exercitationem.

Lansează-ți afacerea pe online!

Ești singur în afacerea ta și e suficient! You Rock!

Acum, mai mult ca oricând trebuie să fii pe ONLINE. Te vom salva de investiții inutile, de timp pierdut și nu în ultimul rând vom fi alături de tine.

Nu rata această oportunitate!!!

Contactează-ne acum

Postări Recomandate

...

Conson


Cei 4 pași esențiali pentru a deveni un profesor care dă meditații online

Să devii profesor care dă meditații online este modul perfect de a-ți transforma pasiunea pentru predat într-o...

Ian 14 2020

...

Conson


Te-ai săturat să aștepți
după plata clienților?

Este destul de greu să conduci o afacere de succes, dar mai ales pentru mulți proprietari de întreprinderi mici...

Feb 02 2020

...

Conson


Expansiunea orelor
de terapie online

În domeniul extins al telesănătății, asistența medicală telementală permite pacienților să comunice cu terapeuții...

Feb 22 2020